Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 30 2017
Senaste Nytt

Nya produkter för det uppkopplade köket

Foto: Smarter
Foto: Smarter
Publicerad av
Peter Höök - 05 jan 2016

Brittiska techbolaget Smarter som utvecklat den uppkopplade kaffebryggaren Smarter Coffee har uppfunnit nya genialiska lösningar för att göra kök smartare. Smarter lanserar tre nya uppkopplade lösningar för hemmet utvecklade för att fungera som ögon och öron i köket och skapa en brygga mellan det traditionella och smarta köket.

Smarter Fridge Cam gör vilket kylskåp som helst uppkopplat och hjälper användare slippa slänga mat, hjälpa dem spara pengar och bli mer effektiva. Webbkameran placeras i kylskåpet med ett sugproppsfäste, tar bilder av innehållet i kylskåpet som sedan visas via Smarters App.

Den smarta mattan, Smarter Mat, är ultratunn och flexibel och kan placeras i köksskåp eller i kylskåpet och ger användaren information i realtid om vad som finns i köket. Smarters app ger information om vilka varor som håller på att ta slut och behöver fyllas på när användaren passerar favoritaffären.

Smarter Detect fästs trådlöst på väggen i hemmet och förvandlar de elektriska apparaterna i köket till uppkopplade enheter. Enheten lär sig av omgivningen så att den, när ugnen nått rätt temperatur, torktumlaren är klar eller kylskåpsdörren lämnats på glänt, skickar ett meddelande till en smartphone.