Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 23 2017
Senaste Nytt

Självkörande, eldriven och uppkopplad

Foto: Audi
Foto: Audi
Publicerad av
Peter Höök - 07 jan 2016

Elektrifiering, digitalisering och autonom körning. Audi fokuserar på de tre framtidstrenderna i bilindustrin under årets Consumer Electronics Show. För sjätte gången medverkar Audi på världens viktigaste elektronikmässa som pågår den 6 till 9 januari 2016 i Las Vegas. I Audi e-tron quattro kommer mässbesökarna att få uppleva framtidstekniken i konceptform.

Intuitiva användargränssnitt är något av ett signum för märket med de fyra ringarna. I Las Vegas visar Audi det senaste när det gäller kommunikationen mellan förare och bil , det som brukar benämnas HMI, human-machine interface.

– Framtidens interiör kommer att helt förändra sättet som våra kunder styr och upplever saker i bilen. Vi vidareutvecklar nu Audi virtual cockpit till Audi virtual dashboard och skapar en helt ny upplevelse för våra kunder. Hela systemet kommer i framtiden att lära känna sina passagerare, deras vanor och preferenser och stötta dem proaktivt, säger Ricky Hudi, chef för elektronikutvecklingen hos Audi.

Audi e-tron quattro concept är även utrustad med teknik för autonom pilotbaserad körning som Audi kommer att lansera i serieproduktion i en nära framtid. Tekniken som är utvecklad för körning i trafikköer och vid parkering skall göra körningen säkrare, mer effektiv och bekväm, speciellt i situationer när föraren antingen är distraherad eller uttråkad.