Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 25 2017
Senaste Nytt

Renault-Nissan lanserar självkörande bilar

Foto: Nissan
Foto: Nissan
Publicerad av
Peter Höök - 08 jan 2016

Renault-Nissan Alliance kommer under de närmaste fyra åren att lansera fler än 10 modeller med smart teknik för självkörande bilar. Den världsomspännande bilkoncernen bekräftade i dag att man fram till 2020 kommer att lansera ett antal självkörande bilar i USA, Europa, Japan och Kina. Tekniken kommer att placeras i vanliga serietillverkade bilar till ett överkomligt pris.

Dessutom kommer Renault-Nissan lansera en rad nya appar som kommer att göra det enklare för kunderna att koppla upp sig mot jobbet, sociala nätverk och underhållning.

– Renault-Nissan Alliance är starkt engagerad i arbetet med att nå de båda uppställda målen ”zero emissions and zero fatalities” – dvs. att få ner utsläppen och antalet döda i trafiken till noll”, sa Carlos Ghosn,Chairman och CEO för Renault-Nissan Alliance, vid ett tal på Renault-Nissan Silicon Valley Research Center.

Under 2016 kommer ”Single-lane control” att introduceras – en lösning som gör att bilen på ett säkert sätt själv kan köra på motorväg, även när trafiken är tät och ryckig. 2018 kommer Renault-Nissan att lansera bilar med ”Multiple-lane control” som själv kan undvika faror och byta fil på motorväg. Och 2020 kommer vi att få stifta bekantskap med ”Intersection autonomy” som på egen hand lotsar bilen genom korsningar och tät stadstrafik, utan att föraren behöver ingripa.