Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 23 2017
Senaste Nytt

Rejlers tar ramavtal med Agder Energi

Foto: Agder Energi
Foto: Agder Energi
Publicerad av
Peter Höök - 08 jan 2016

Agder Energi med företagen Agder Energi Nett, Agder Energi Vannkraft och Agder Energi Varme har ingått ett ramavtal för tekniska konsulttjänster med Rejlers Norge. Kontraktet gäller i två år, med möjlighet till förlängning i ytterligare två plus ett år.

Agder Energi Nett äger och har driftsansvar för det regionala och lokala elnätet i de norska fylkena Aust- och Vest-Agder, med totalt 20 900 km ledningar och kablar. Företaget förser 190 000 kunder i Agder med energi och är Norges fjärde största elnätsbolag. Agder Energi Nett har 157 anställda, har sitt huvudkontor i Arendal och är ett dataföretag inom Agder Energi-koncernen.

Agder Energi Vannkraft sköter driften av 47 hel- och delägda kraftstationer i Aust- och Vest-Agder samt i sydvästra Telemark. Totalt producerar företaget 5 procent av Norges totala energibehov. Agder Energi Vannkraft har 169 anställda och är ett dotterbolag till Agder Energi-koncernen.

– Rejlers har under många år varit en viktig leverantör av tekniska konsulttjänster till Agder Energi i samband med utbyggnad och underhåll av teknisk infrastruktur. Rejlers har som målsättning att vara ledande inom digitaliseringen av elkraft, säger Morten Thorkildsen, vd för Rejlers Norge i ett pressmeddelande.