Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 30 2017
Senaste Nytt

Riksbyggen tecknar ramavtal med Kone

Foto: Riksbyggen
Foto: Riksbyggen
Publicerad av
Peter Höök - 11 jan 2016

Riksbyggen har tecknat ett treårigt ramavtal med KONE som är ett ledande företag inom hissbranschen. Ramavtalet gäller såväl installation av nya hissar samt service av redan installerade hissar.

– Kone har ett mycket stort fokus på hållbarhetsfrågor, något som är av yttersta vikt för oss på Riksbyggen. Vi ser stora möjligheter i att nu kunna minska både energi- och driftskostnader samt minimera antalet driftstopp i Riksbyggens samt våra kunders och partners fastigheter, säger Pernilla Gylletorn, kategoriansvarig på Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Ramavtalet innefattar service av Riksbyggens hissar. Här bidrog det nya verktyget Kone Care Online till att KONE valdes som ensam ramavtalsleverantör för hisservice. Serviceavtalet ger även Riksbyggens kunder möjlighet att välja Kone som leverantör utifrån förutsättningarna i det centrala ramavtalet. När offert lämnas från Kone på hisservice för en fastighet som Riksbyggen förvaltar, är denna anpassad utifrån de villkor och rabatter som finns reglerade i det centrala ramavtalet.

– Vi känner oss glada över att teckna detta långsiktiga samarbetsavtal med Riksbyggen. För oss är målet att hjälpa våra kunder under hela fastighetens livscykel där vi har beprövad erfarenhet av att förlänga livstiden på utrustningen, säger Jaakko Kaivonen, vd för Kone Skandinavien i pressmeddelandet.