Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 23 2017
Senaste Nytt

Eltel renoverar transformatorstationer åt Eon

Foto: Eon
Foto: Eon
Publicerad av
Peter Höök - 11 jan 2016

Eltel har vunnit ett kontrakt för en helrenovering av två transformatorstationer, Söderåsen och Mörarp, tillhörande Eon Elnät. Kontraktet är ett viktigt ytterligare steg för Eltel på den svenska och nordiska marknaden för transformatorstationer.

Kontraktet för transformatorstationerna är en totalentreprenad för Eltel som innefattar design, leverans av all utrustning, anläggningsarbete, installation och idrifttagande, samt demontering av de existerande transformatorstationerna. Utöver helrenoveringen av de två 130 kilovolt-transformatorstationerna ingår även en stegvis spänningssättning av stationerna, där existerande delar av transformatorstationerna kopplas ur och de nya delarna kopplas in. Den stegvisa spänningssättningen under helrenoveringen av transformatorstationerna är kritisk för att kunna garantera avbrottsfri drift av de vitala transformatorstationerna.

Eons beslut att välja oss som sin huvudentreprenör för totalentreprenaden av de två transformatorstationerna är en viktig seger för Eltel. Vi tar nu ännu ett strategiskt steg för att befästa vår position på den svenska och nordiska marknaden för transformator-stationer. Vi ser fram emot gott samarbete och effektivt genomförande av projektet tillsammans med Eon, säger Fredrik Menander, på Eltel i ett pressmeddelande.