Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 25 2017
Senaste Nytt

Empower skriver avtal med Fortum

Foto: Empower
Foto: Empower
Publicerad av
Peter Höök - 12 jan 2016

Empower har tecknat ett nytt underhållsavtal med Fortum Värme inom ramen för Industry Services. Fortum Värme äger och driver ett flertal produktionsanläggningar som producerar och distribuerar fjärrvärme och fjärrkyla till kunder i Stockholm och de omgivande kommunerna. Empower kommer från och med februari vara en av de leverantörer som sköter det löpande mekaniska underhållet på dessa anläggningar.

– Underhållsarbetet är en central del av vår verksamhet och vi ställer mycket höga krav på våra underleverantörer, säger Mikael Hedström, chef för Produktion och Distribution City på Fortum Värme i ett pressmeddelande.

Avtalet med Empower görs för 2 år med möjlig förlängning i ytterligare 3 år. Arbetet kommer inledas den 1 februari 2016 och avtalet täcker underhållsarbetet vid Värtaverket, Högdalenverket, Hässelbyverket, Bristaverket, Hammarbyverket. I början av året startade Empower upp en helt ny enhet i Stockholm som erbjuder heltäckande underhållstjänster för energi -och industribranschen. De kommer ta hand om Fortum Värmes behov av underhållsarbete, men även serva andra kunder i Storstockholmsområdet.

– Vi har en gedigen erfarenhet av den här typen av underhållsarbeten från andra delar av landet och ser nu fram emot att kunna erbjuda kunder i Stockholmsområdet en minst lika bra service, säger Göran Franzén, Head of Industry Sales Sweden i pressmeddelandet.