Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, jul, 27 2017
Senaste Nytt

Viking Lines fartyg moderniseras för 8 miljoner Euro

Foto: Viking Line
Foto: Viking Line
Publicerad av
Peter Höök - 21 jan 2016

Viking Lines fartyg M/S Viking Grace, M/S Amorella och M/S Gabriella går i docka under början av året. Dockningsarbetet omfattar, förutom satsningar på säkerhet och underhåll, en lång rad förbättringar och moderniseringar.

M/S Viking Grace, som trafikerar rutten Åbo–Stockholm, går i docka 18.1–25.1. Flaggskeppet har varit i trafik i cirka tre år, och det är i synnerhet den lyxiga spa-avdelningen som blivit populär. Spat förbättras nu ytterligare, bland annat genom en större bastu och en VIP-bastu som kan bokas för privata tillställningar. Vid sidan av spa-avdelningen moderniseras även konferensavdelningen samtidigt som spelutbudet för ungdomar utvidgas.

M/S Amorella, som också seglar mellan Åbo och Stockholm, går i docka den 27 januari och återkommer i trafik igen den 11 februari. Under dockningen moderniseras bland annat 37 hytter i enlighet med passagerarnas önskemål. Dessutom utrustas nattklubben med en imponerande LED-vägg samtidigt som kaféets matservering utvecklas. M/S Gabriella trafikerar Åborutten när M/S Amorella och M/S Grace är i docka.

M/S Gabriella på rutten Helsingfors–Stockholm går i docka 3–16.4. Under den två veckor långa ombyggnaden skapas bland annat en helt ny restaurangvärld bestående av åtta restauranger och barer. Den allmänna passagerarkomforten ökar också när nästan 100 hytter moderniseras och utrustas med dubbelsängar.

– Vi genomförde ifjol liknande förbättringar på M/S Mariella, och passagerarna har varit mycket glada över de högklassiga hytterna med dubbelsängar och de olika restaurangalternativen. Det är ett nöje att, utöver de traditionella kryssningselementen, också få erbjuda tjänster som motsvarar önskemålen hos dagens resenärer, säger linjechef Lauri Orpana.