Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 25 2017
Senaste Nytt

Stockholm blir världens smartaste stad

Foto: Stockholms stad
Foto: Stockholms stad
Publicerad av
Peter Höök - 25 jan 2016

Stockholms stad satsar stort på digitalisering och IT-utveckling i årets budget. Nästa år ska en ny strategi för en smart och uppkopplad stad tas fram och klubbas. Satsningar på digital förnyelse i staden och skapar incitament för förvaltningarna att ta fram nya, tekniska lösningar inom en rad områden. Huvudfokus ligger på att förbättra stadens arbete med Internet of Things och öppen data.

Stockholm har en stark IT-sektor och ligger långt fram när det gäller digitalisering och teknikutveckling, inte minst har det nät av svartfiber bidragit till detta, det gör att staden har en stark konkurrensposition när det gäller att locka internationella företag. Stockholm har unika förutsättningar att bli världens smartaste stad.

– Nu går vi vidare, det finns en oerhörd potential i att utveckla stadens arbete med Internet of Things och ta tillvara och bearbeta den stora mängd data som staden samlar in. Målet är att förenkla vardagen för stockholmare och vårt näringsliv. Det kan handla om att utveckla system med soptunnor som talar om när de är fulla och parkeringsplatser som talar om när de är lediga. Men det kan också handla om större system som att analysera trafikflöden i realtid för att minska trafikstockningar. Det säger Karin Wanngård, finansborgarråd, i ett pressmeddelande.