Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 23 2017
Senaste Nytt

Ahlsell tecknar nytt IT-driftavtal

Foto: Ahlsell
Foto: Ahlsell
Publicerad av
Peter Höök - 27 jan 2016

CGI har fått fortsatt förtroende att förvalta och utveckla IT-driften för Ahlsellkoncernen. Det är tredje gången parterna förlänger avtalet och under det mångåriga samarbetet har IT-leveransen kontinuerligt utvecklats för att möta Ahlsells behov av ett modernt, effektivt och verksamhetskritiskt IT-stöd.

Leveransen, som omfattar bland annat teknisk och applikatorisk IT-drift, kommunikationstjänster och servicedesk, är fullt ut uppbyggd utifrån formen för ”capacity-on-demand”, dvs. tjänster efterfrågas rörligt utifrån behov. Modellen har utvecklats betydligt de senaste åren, mycket som följd av de kostnadsbe-sparingar som kunderna kan uppnå. Skalbarheten medför en flexibel och kostnadseffektiv leverans som kontinuerligt och på ett enkelt sätt formas efter Ahlsells aktuella behov.

– Det är oerhört viktigt för oss att vi har en IT-partner som verkligen har förmågan att förstå vår verksamhet och bidra till utvecklingen av vårt IT-stöd. Genom att förlänga samarbetet med CGI försäkrar vi oss om fortsatt hög kvalitet, tillgång till spetskompetens när vi verkligen behöver den och samtidigt får vi en kostnadseffektiv leverans, säger Kenneth Larsson, IT-chef på Ahlsell i ett pressmeddelande.

– Ahlsell har stor förståelse för hur IT används för att effektivisera affärsprocesser och för verksamhetens kontinuerliga utveckling. Vi har genom vårt långa och nära samarbete byggt upp djup kunskap om Ahlsells verksamhet. Det är en mycket viktig aspekt för det nu förnyade avtalet och vi ser fram emot att även fortsättningsvis få tillgodose Ahlsells nuvarande och framtida behov , säger Pär Fors, Sverigechef på CGI i pressmeddelandet.