Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 30 2017
Senaste Nytt

ABB säkrar driften på världens största flygplats

Foto: ABB
Foto: ABB
Publicerad av
Peter Höök - 28 jan 2016

En systemuppgradering ska stärka det växande kraftnätet vid Dubais internationella flygplats. Det uppgraderade systemet omfattar nya centraldatorer samt den senaste versionen av ABBs nätövervakningssystem, Network Manager. Detta ska anslutas till befintlig utrustning för att öka tillförlitligheten och effektiviteten i kraftnätet och stödja de storskaliga utbyggnader som planeras för flygplatsen.

– Den här uppgraderingen, baserad på kraftfulla och automatiserade lösningar för eldistributionssystem kommer möjliggöra högre tillförlitlig och effektivare elförsörjning till världens största internationella flygplats samt optimera användningen av resurser och minimera störningar för passagerarna, säger Claudio Facchin, global chef för ABBs division Power Grids i ett pressmeddelande.

ABB levererade det första SCADA-systemet till flygplatsen i Dubai 2004 och systemet har vuxit femfaldigt sedan dess. Utöver ökad kapacitet och mer avancerade funktioner, inkluderas larm i realtid och bättre händelsehantering.