Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 30 2017
Senaste Nytt

Stora renoveringar vid Norrlands universitetssjukhus

Bild: Västerbottens läns landsting
Bild: Västerbottens läns landsting
Publicerad av
Peter Höök - 28 jan 2016

Flera större ombyggnationer och renoveringar är på gång vid Norrlands universitetssjukhus. Helt nya lösningar ska förhindra framtida problem. För att åtgärda så kallade sjuka hus-problem får tre byggnader en helt ny lösning kring ventilation och skydd mot fuktskador. Byggnad 10, 2 och 4 ska under de kommande åren renoveras samtidigt som flera våningar byggs om för att bättre passa verksamheten.

Den nya ventilationslösningen på de tre husen innebär att fläktrum placeras på taken för bättre luftgenomströmning. Taken byggs även om med lutande överytor för att inte regnvatten ska ligga kvar. Byggnad 2 och 4 ska också tilläggsisoleras och tillsammans med byggnad 10 få nya fönster.

Även invändigt sker viktiga renoveringar. I byggnad 10 har renoveringen av våning sex och fyra startat och alla inventarier har tagits bort. Till sommaren ska även våning två genomgå samma omvandling. – Vi tömmer våningarna ner till betongen. Till och med väggar som inte är bärande ska bort. Bara skalet blir kvar, säger Malin Viklands projektsamordnare vid Västerbottens läns landsting.