Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 23 2017
Senaste Nytt

Säkerheten avgörande för utvecklingen av IoT

Foto: Prevas
Foto: Prevas
Publicerad av
Peter Höök - 29 jan 2016

– Hur ska programvarusäkerheten hanteras i produktion, drift och service för vår produkt? Det är en fråga som allt oftare dyker upp i samtal med företag med industri- och användarprodukter och som vill utnyttja fördelarna med Internet of Tings-tekniken till fullo, säger Mads Doré Hansen på Prevas i ett pressmeddelande.

Driftsäkerheten för en produkt förknippas ofta med secure-boot, secure-update och nätverkssäkerhet. Här finns många programvarukomponenter av standardtyp som man kan förlita sig på, men de måste användas korrekt för att inte öppna säkerhetshål. Samtidigt får inte produktsäkerheten dämpa användarupplevelsen av produkten, vilket innebär att avvägningar av krypteringsmetod och implementering plötsligt blir mycket viktiga.

– När det gäller service kan vi inte sticka under stolen med att säkerhet kan försvåra arbetet för serviceteknikern. En ”gemensam” servicenyckel för alla produkter förenklar servicen men utgör alltid ett säkerhetsproblem. Man måste därför överväga en säkerhetsinfrastruktur för att underlätta serviceteknikerns vardag, säger Mads Doré Hansen.