Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 30 2017
Senaste Nytt

Ny serviceverkstad i Gällivare

Foto: Santasalo
Foto: Santasalo
Publicerad av
Peter Höök - 02 feb 2016

Santasalo öppnar ny serviceverkstad i Gällivare för att kunna erbjuda industrin i norra Sverige en lokal serviceleverantör. Verkstaden, som har en yta på 600 kvadratmeter, öppnades i januari 2016. Santasalos nya serviceverkstad är fullt utrustad för att möta en ökande efterfrågan av lokal växellådsservice. Den lokala satsningen görs i samarbete med Vibrationsteknik i Norr.

– I dialog med våra kunder i norra Sverige har vi identifierat ett tydligt behov av en lokal Santasalo serviceverkstad. Vi skall finnas där våra kunder finns och ser vår nya verkstad i Gällivare som ett viktigt steg i att visa företagets engagemang som långsiktig aktör i marknaden, säger Madeleine Ingle, vd Santasalo Gears i ett pressmeddelande.

Gällivare är idealiskt beläget för att kunna täcka ett område där det finns behov från flertalet olika branscher såsom papper-, massa-, gruv- och stålindustri, säger Robert Randström, Scandinavian Sales Manager, Santasalo Gears i pressmeddelandet.

Verkstaden består av ett område för demontering och besiktning, med enstegs industritvätt. Här finns utrustning för grundorsaksanalys, lättare bearbetning samt kapacitet för ombyggnad och uppgraderingar av alla fabrikat på växellådor. Som slutgiltig kontroll finns utrustning för spinn test.