Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 25 2017
Senaste Nytt

Nya skopkrossar med bättre prestanda med mindre underhåll!

Foto: Atlas Copco
Foto: Atlas Copco
Publicerad av
Peter Höök - 04 feb 2016

På Bauma 2016 presenterar Atlas Copco en ny generation BC-skopkrossar med upp till 80 % högre arbetseffekt än tidigare modeller. Den nya skopkrossen har stor motståndskraft mot slitage och utmattning samt ökad driftsäkerhet trots betydligt lägre underhållsbehov. Den är konstruerad för bärare på 22–38 ton och finns i två versioner: BC 2500 och BC 3700.

De robusta skopkrossarna BC 2500 och BC 3700 är smarta val vid småskalig rivning, återvinning och vägbyggnad, där de ofta är ett effektivt alternativ till en mobil stenkross. Skopkrossarna klarar upp till 110 ton/timme och erbjuder dessutom hög flexibilitet vad gäller räckvidd beroende på bärarens mobilitet.

Det avancerade tvillingdriftsystemet har två kraftfulla hydraulmotorer. Den robusta kuggremmen är konstruerad för att hålla länge och systemet ger ett rejält vridmoment redan från start. Hela lastförmågan kan användas utan risk för blockeringar. Slirfrihet redan från start säkrar en jämn kraftöverföring och att lagren inte utsätts för någon extra belastning. Det internt monterade kraftöverföringssystemet ger en nättare form utan att minska lastförmågan, vilket ger ökad användbarhet och bättre tillförlitlighet.