Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 23 2017
Senaste Nytt

Teracom skriver samarbetsavtal med Mobile Links Europe

Foto: Terracom
Foto: Terracom
Publicerad av
Peter Höök - 04 feb 2016

För produktioner där man eftersträvar en hög driftsäkerhet så används fiber eller satellit som överföringsmetod, eller en kombination av båda. Med Kaknästornet som knutpunkt så kan upp- och nedlänkstjänster levereras både till fast anslutna och tillfälliga kunder. Nu har Teracom skriver samarbetsavtal med Mobile Links Europe.

– Samarbetet stärker vår position på marknaden genom att bredda och komplettera våra kontributionstjänster. Att utöka våra befintliga transmissionstjänster med parabolantenner upp till sex meter, möjliggör leverans av mottagningstjänster via satellit med högsta möjliga tillförlitlighet. Kraven på driftsäkerhet uppfylls i kombination med den flexibilitet som Mobile Links står för, säger Andreas Langell, vd på Mobile Links i ett pressmeddelande.

I arbetet ingår också utveckling av tilläggstjänster för effektivare användning av den befintliga teknik och infrastrukturen som tillhandahålls av Teracom.

– Samarbetet med Mobile Links gör det möjligt för oss att bibehålla en hög tillgänglighet för tillfälliga överföringar via satellit för våra kunder och att tjänsten fortsätter utvecklas efter kundernas behov. Det stärker Kaknäs som den ledande MediaHuben i Norden, säger Magnus Karlsson från Teracom  i presmeddelandet.