Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 25 2017
Senaste Nytt

Motala Verkstad Group förvärvar Scana Machining

Foto: Motala Verkstad
Foto: Motala Verkstad
Publicerad av
Peter Höök - 09 feb 2016

Motala Verkstad Group, MVG, meddelar att bolaget förvärvar verkstadsföretaget Scana Machining, som är en del av Scana Energy, i Kristinehamn. Förvärvet av Scana Machining är ett led i MVGs strategi att vara aktiv inom konsolideringen av tung maskinbearbetning, svetsning och montering inom norra Europa.

– Genom köpet når vi en starkare marknadsposition och större affärsvolymer. Vi får en bättre geografisk närhet till viktiga kunder och leverantörer samt ökar vår konkurrenskraft och attraktion som produktionspartner inom kvalificerad tung maskinbearbetning, svetsning och montering. Synergier som bedöms är bättre kapacitetsutnyttjande och rationaliseringsvinster”, säger Björn Lifvergren, vd för MVG i ett pressmeddelande.

MVG har i och med förvärvet för avsikt att tillverkning av långsvarvade och långhålsborrade produkter flyttas från Motala Verkstad till enheten i Kristinehamn under 2016. Detta tillsammans med lägre volymer under 2016 leder till en övertalighet som innebär att 22 anställda varslas om uppsägning i Motala Verkstad.