Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 23 2017
Senaste Nytt

Förbättrar reseinformationen med IoT-teknik

Foto: ÖstgötaTrafiken
Foto: ÖstgötaTrafiken
Publicerad av
Peter Höök - 10 feb 2016

ÖstgötaTrafiken investerar i världsledande internet of things-teknik för att förbättra reseinformationen i kollektivtrafiken i Östergötland. Tekniken gör det möjligt för resenärer att ständigt få uppdaterad information om bussen är i tid eller inte. Just nu kopplas miljarder fordon runt om i världen upp mot Internet of things, sakernas internet, för att göra resandet bekvämare, säkrare, effektivare och mer miljövänligt. Nu finns IoT-tekniken även i Östergötland, där 28 miljoner kollektivtrafikresor med buss, tåg och spårvagn årligen samordnas och planeras av ÖstgötaTrafiken.

Före årsskiftet installerades Fältcoms plattform MIIPS, som idag återfinns i varannan buss i Sverige. Nu skickas GPS-information från ÖstgötaTrafikens bussar i expressbusstrafiken via företagets trafikledningssystem – och blir direkt tillgänglig för kunderna via reseplaneraren på hemsidan och i mobilappen.

– Prognostid om när bussen kommer och om den är i tid eller inte underlättar planeringen för kunderna och gör det mer attraktivt att använda kollektivtrafik som en del av sin vardag, säger ÖstgötaTrafikens kommunikationschef Eva Jylltorp i ett pressmeddelande.