Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 23 2017
Senaste Nytt

Säffle Verkstadsbolag satsar på papper- och massaindustrin

Foto: Säffle Verkstadsbolag
Foto: Säffle Verkstadsbolag
Publicerad av
Peter Höök - 11 feb 2016

Paper Province har fått ett nytt medlemsföretag, Säffle Verkstadsbolag. Medlemskapet i Paper Province har blivit en naturlig följd av att man nu satsar mot en växande bransch. Detta då många av dagens kunder, så som Nordic Paper, BillerudKorsnäs, Somas, Stora Enso redan är anslutna till klustret. Man hoppas helt enkelt att stärka nätverkandet och bygga fler kontakter.

– Då papper, massa och fiber har varit så länsdominerande har det varit svårt att hålla sig utanför. Det är en bransch där vi har mycket att erbjuda, säger Evert Andrén, vd på Verkstadsbolaget i ett pressmeddelande.

Redan idag finns Säffle Verkstadsbolags kunder inom papper- och massaindustrin. Planen är nu att satsa ännu mer mot branschen genom att visa upp sig och sina tjänster. Man har bland annat fått in flera förfrågningar från Valmet på tillverkning av detaljer som återfinns inom fiber- och massaindustrin.

– Vår största fördel är att vi har egen produktion och underhållsfunktion med konstruktion och tillverkning av reservdelar och utbyteskomponenter. Det som gör oss unika är vår verkstad och service, förklarar Jörgen Axelsson, marknadsansvarig i pressmeddelandet.

Efter några tyngre år i och med ändringar hos kunder som påverkat affärerna ser man nu ljust på framtiden.

– Vi är väldigt positiva. Vi går från att vara, inte bara en komponent- och delsystemsleverantör till att även genomföra helhetsuppdrag, säger Axelsson.

Idag är man ett 30-tal som arbetar på Säffle Verkstadsbolag och behovet av fler rekryteringar finns.