Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 25 2017
Senaste Nytt

Svevia tar vinter- och sommarunderhåll i Åsele

Foto: Svevia
Foto: Svevia
Publicerad av
Peter Höök - 12 feb 2016

Från och med september 2016 kommer Svevia att på uppdrag av Trafikverket att sköta om de statliga vägarna i Åsele. Svevia har vunnit Trafikverkets upphandling av vinter- och sommarunderhåll för driftområde Åsele. Området omfattar totalt 679 kilometer väg varav 269 kilometer år grusväg. Kontraktet är värt 49 miljoner kronor och sträcker sig över fyra år med möjlighet till förlängning.

– Västerbottens inland är en viktig geografi för oss, så vi är mycket glada över att få ta över skötseln av Åseles vägar. Vi kommer att göra vårt bästa för att vägarna ska vara säkra och framkomliga för Åseleborna, säger Mikael Gerklev, Svevia i ett pressmeddelande.

Svevia sköter sedan tidigare om angränsande driftområden i Lycksele, Vännäs och Umeå Södra.

– Utmaningen med att sköta om vägarna i inlandet handlar mest om att med små resurser sköta om långa vägsträckor som måste fungera. För både näringsliv och boende är det helt avgörande, eftersom det inte finns några alternativa vägar, ingen tät kollektivtrafik och avstånden till service och sjukvård kan vara avsevärda. Däremot är trafikköer och felparkerade fordon inget problem.