Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 23 2017
Senaste Nytt

Prevas förvärvar företag inom process och automation

Foto: Prevas
Foto: Prevas
Publicerad av
Peter Höök - 12 feb 2016

Prevas har byggt upp en omfattande kompetensbank och har stor erfarenhet inom områden som Internet of Things och Industry 4.0, där man erbjuder allt ifrån smart service, analys av molndata, uppkopplade sensorer till utveckling av nya affärsmodeller och interna processer. Nu har Prevas har tecknat avtal om förvärv av företaget FR Teknik. Företaget levererar tjänster, processer och anläggningar till livsmedels-, läkemedels- och kemisk-teknisk industri. Förvärvet stärker Prevas kompetens och erbjudande inom industriell IT och automation.

– FR Teknik passar mycket väl in i Prevas struktur och stärker vår närvaro hos livsmedels- och läkemedelsindustrin samt kemisk industri. Prevas blir med detta förvärv en totalleverantör mot dessa industrier. Vi känner väl till varandra sedan tidigare och har samma värderingar vad gäller att genomföra uppdrag i nära relation till våra kunder, säger Christer Ramebäck, COO på Prevas i ett pressmeddelande.

– Prevas gedigna kompetens inom automation och deras geografiska etablering i Skandinavien passar oss väldigt bra. Det ger oss en stabil bas för att expandera vår verksamhet och att nå ut till fler kunder. Vi ser fram emot att bli en del av Prevas och tillsammans bidra till en stark utveckling, säger Ingvar Olsson vd för FR Teknik i pressmeddelandet.