Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 25 2017
Senaste Nytt

Kone ingår avtal med IBM om avancerad analysteknik

Foto: Kone
Foto: Kone
Publicerad av
Peter Höök - 19 feb 2016

Kone kommer att använda IBM Watsons molnbaserade IoT-plattform för att samla och lagra data om utrustningar, bygga applikationer och utveckla nya lösningar. Plattformen kommer att samla data från sensorer och system kopplade till hissar, rulltrappor, dörrar och turnstiles som Kone har ett serviceansvar för. Med IBMs avancerade analysmotor kan informationen sedan användas för att utveckla nya tjänster och tillhandahålla värdefulla erfarenheter som är till nytta för Kones kunder.

Med IoT-plattformen kan även Kones partners skapa nya tjänster och integrera existerande underhållslösningar genom olika applikationsgränssnitt, API. Dessa nya tjänster kommer att sträcka sig från lösningar som förbättrar People Flow i byggnader och applikationer för smarta byggnader, till lösningar som ökar hastigheten, pålitligheten och säkerheten i hissunderhåll, fjärrövervakning och service.

Under de närmaste åren kommer Kone ansluta mer än en miljon hissar, rulltrappor och automatiska dörrar till molnbaserade tjänster. Genom att samla stora mängder data från verksamheten och använda avancerade analyser och anslutningar, kan driftsstopp minimeras och reparationer utföras snabbare.

– Vårt avtal med IBM är en viktig milstolpe i att leverera den bästa People Flow-upplevelsen. Vi verkar i en uppkopplad värld och genom att arbeta tillsammans med IBM så kan nya tjänster skapas såsom förbättrad fjärrdiagnostik och förutsägbarhet, så att vi kan leverera den bästa servicen till våra kunder och fantastiska upplevelser för de människor som använder vår utrustning, säger Henrik Ehrnrooth, CEO Kone Corporation i ett pressmeddelande.