Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 25 2017
Senaste Nytt

ABB uppgraderar kraftförsörjningen i Forsmark

Foto: ABB
Foto: ABB
Publicerad av
Peter Höök - 22 feb 2016

ABB har fått en order värd runt 25 miljoner dollar från Forsmarks Kraftgrupp på fyra generatortransformatorer och fyra hjälpkraftsenheter. Transformatorerna ska levereras till Forsmarks kärnkraftverk 15 mil norr om Stockholm. Ordern bokades i fjärde kvartalet 2015.

– Vi är glada över att ABB och vår transformatorteknik har valts för denna uppgradering. Transformatorerna säkerställer hög kapacitet och en säker kraftförsörjning, säger Johan Söderström, vd för ABB i ett pressmeddelande.

Storlek och anslutningspunkter på de nya transformatorerna måste följa designen på de förra transformatorerna för att kunna ersätta dessa. Dimension är i det här fallet extra viktig för att säkerställa en effektiv installation så att tiden för driftuppehållet kan minimeras och kraftförsörjningen återupptas enligt plan.

– ABBs gedigna tekniska expertis på området och vårt tidigare samarbete med leveranser av de befintliga transformatorerna vid Forsmark har varit en avgörande faktor för denna order, säger Jörgen Söderberg, Account Manager för Forsmarks Kraftgrupp i pressmeddelandet.