Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, feb, 20 2017
Senaste Nytt

Ericsson i nytt samarbete med Geely

Publicerad av
Peter Höök - 23 feb 2016

Ericsson meddelar ett samarbete inom uppkopplade bilar med kinesiska fordonstillverkaren Geely, som bland annat äger Volvo Cars. Ericssons Connected Vehicle Cloud är en plattform som gör det möjligt för applikationsutvecklare , statliga organisationer, företag och fordonstillverkare för att nå förare och passagerare med tjänster och information.

Inledningsvis kommer Geely Auto kunder tillgång till smartphone program som gör det möjligt för dem att fjärrövervaka och aktiverar fordonssystem. Funktionalitet inkluderar övervakning av motorsystem, bränsleförbrukningen och förväntade intervall, samt aktivering av värme, ventilation och luftkonditioneringssystem och låsning eller upplåsning av fordon. Ericsson och Geely Auto kommer att upprätthålla en dynamisk App Store, att kunden alltid har tillgång till de senaste innovativa tjänster och tillämpningar.

Samarbetet inleds med avancerande säkerhets- och underhållstjänster och ska senare även innefatta kommunikationslösningar fordon-till-fordon- och fordon till-infrastruktur samt slutligen även självkörande fordon.