Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 25 2017
Senaste Nytt

Ellevio säkrar elnätet i Dalarna

Foto: Ellevio
Foto: Ellevio
Publicerad av
Peter Höök - 24 feb 2016

Elnätsföretaget Ellevio inleder nu sin största satsning någonsin på elnätet i Dalarna. Fram till 2019 ska företaget investera cirka 600 miljoner på att vädersäkra, modernisera och öka kapaciteten i näten.

– Vi tar ansvar för att dagens, morgondagens och framtidens kunder i Dalarna har en trygg elförsörjning, säger elnätschefen Anders Öberg i en pressrelease.

Ellevio lanserar nu sitt största investeringsprogram någonsin, med satsningar på cirka 9 miljarder fram till 2019. I Dalarna handlar det om projekt för cirka 600 miljoner. Ellevio har cirka 35 000 kunder i Dalarna, men också ett regionnät som täcker in stora delar av landskapet. Flera av de större skidorterna i Dalarna får också sin el genom vårt elnät.

- Det är en väldigt spännande resa vi har framför oss. Nu bygger vi framtidens elnät, så att de som bor och arbetar i Dalarna kan ha ett tryggt elnät även i framtiden. Vi gör en storsatsning på vädersäkring, men också på regionnätet som är en förutsättning för ett bra elnät, säger Ellevios Anders Öberg.