Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 25 2017
Senaste Nytt

ABB sänker underhållskostnader på obemannade oljeplattformar

Foto: NCPP
Foto: NCPP
Publicerad av
Peter Höök - 24 feb 2016

ABB har fått i uppdrag från National Petroleum Construction Company, NPCC, att leverera eldistributions- och kommunikationssystem till projektet Al Nasr Full field Development Project i Abu Dhabi, Förenade arabemiraten, UAE. Ordervärdet är runt 18 miljoner dollar och beställningarna bokades i fjärde kvartalet 2015. ABB ska leverera elektrisk utrustning och system för kraftstyrning och telekommunikation för att säkra högsta möjliga effektivitet, tillförlitlighet och säkerhet.

Sömlös integrering av kraft och automation är en viktig del av ABBs strategi Next Level för att garantera en säker, tillförlitlig och effektiv drift för våra kunder, Dessa fortsatta beställningar bekräftar styrkan i vår långvariga relation med Hyundai Heavy Industries och NPCC i detta projektsäger Peter Terwiesch, global chef för ABBs division Process Automation i ett pressmeddelande.

Att upprätthålla en säker kraftförsörjning och hög tillgänglighet är kritiskt inom olje- och gasindustrin. Kraftstyrsystemet från ABB kommer att använda ABB:s marknadsledande styrsystem för att sömlöst integrera alla komponenter i det mycket omfattande elsystemet och möjliggöra säker och effektiv fjärrstyrning av kraftnätet. Ett intelligent system för anläggningsstyrning och förutsägande underhåll kommer att ytterligare minska driftkostnaderna och förlänga livslängden till följd av lägre risk för fel och oplanerade driftstopp.