Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 30 2017
Senaste Nytt

Baltic Princess ur drift

Foto: Tallink
Foto: Tallink
Publicerad av
Peter Höök - 26 feb 2016

Kryssningsfartyget Baltic Princess, som trafikerar rutten Åbo – Stockholm, fick tekniska problem den 24 februari och kommer att tas ur trafik för underhåll från och med idag. Följande avgång med Baltic Princess är planerad från Åbo den 3 mars. Det tekniska problemet upptäcktes den 24 februari och berör en av propelleraxlarna. En veckas underhållsarbete krävs och arbetet kommer att genomföras i Åbo hamn. 

Enligt Tarvi-Carlos Tuulik, chef för Shipmanagement, Tallink Grupp, är tekniska problem tyvärr inte alltid något som går att förutse, speciellt på en så trafikerad rutt som Åbo - Stockholm. Underhållsarbetet kommer att åtgärdas så fort som möjligt. Under det tekniska underhållsarbetet är samtliga kvällsavgångar med Baltic Princess från Åbo samt morgonavgångar från Stockholm inställda. Kryssningsfartyget Silja Galaxy trafikerar enligt ordinarie tidtabell.

Baltic Princess byggdes vid skeppsvarvet STX Europe i Finland 2008. Fartyget är 212 meter långt och har en bredd på 29 meter. Hon har en marschfart på 24,5 knop och den högsta isklassen 1 A Super. Baltic Princess har kapacitet för att transportera 2800 passagerare och 1130 längdmeter fordon.