Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 23 2017
Senaste Nytt

GIH-badet totalrenoveras

Foto: Akademiska Hus
Foto: Akademiska Hus
Publicerad av
Peter Höök - 01 mar 2016

GIH-badet invigdes 1968 som en gemensam sim- och rekreationshall för Gymnastik och Idrottshögskolan och allmänheten och har ett attraktivt läge mellan Valhallavägen och Liljanskogen intill Stockholms Stadion och Kungliga Musikhögskolan. Det är nu hög tid för en upprustning av badet, något som diskuterats under många år, framförallt på grund av anläggningens föråldrade skick, bristande tillgänglighet och slitna ytskikt.

– GIH-badet är mycket uppskattat av studenter på GIH och av motionärer, familjer och föreningar. Renoveringen är viktig för GIH men också nödvändig för att vi i framtiden ska kunna ha ett säkert och uppskattat bad även för allmänheten, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus region Stockholm i en pressrelease.

I projektet ingår en totalrenovering av byggnaden, men där stommen behålls och stor vikt läggs på att lyfta fram den ursprungliga interiörens karaktär. Badet består idag av två bassänger – en 25-meters bassäng samt en mindre undervisningsbassäng. Dessa kommer att finnas kvar men utrustas med nya tekniska system, där exempelvis den nya renvattenanläggningen utformas efter väl etablerad teknik.