Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 25 2017
Senaste Nytt

IFS förvärvar MainIoT Software

Foto: MainIoT
Foto: MainIoT
Publicerad av
Peter Höök - 01 mar 2016

IFS har tecknat avtal med ägarna av MainIoT Software, ”MainIoT” avseende förvärv av 100 procent av företagets aktier. Köpeskillingen kommer att betalas kontant. MainIoT levererar mjukvara för anläggningsunderhåll, EAM, och service, ESM, samt relaterade lösningar för datahantering till företag inom energi, process, tillverkning och service.

Som en del av IFS kommer MainIoTs kundbas, bestående av fler än 200 välkända företag som SSAB, Caverion, Neste, Gasum, Empower och Maintpartners, att dra nytta av branschlösningarna från IFS och därmed styrkan hos en global lösningsleverantör som har utsetts till ledare av oberoende analytiker.

– Med förvärvet av MainIoT exekverar IFS sin officiella tillväxtstrategi. MainIoT är mycket väl positionerat inom våra prioriterade, snabbväxande segment underhåll och service. Förvärvet kommer att stärka vår portfölj och närvaro på den viktiga finska marknaden. IFS kommer dessutom att dra nytta av MainIoTs kompetens inom ”Industrial Internet of Things”, ett område där vi aktivt utvecklar lösningar, säger Fredrik vom Hofe, Group Senior Vice President, Business Development, IFS i ett pressmeddealnde.