Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 25 2017
Senaste Nytt

SPM installerar övervakningssystem i Nederländerna

Foto: SPM
Foto: SPM
Publicerad av
Peter Höök - 03 mar 2016

Nederländska energibolaget Eneco Wind investerar i energibesparande verksamhet och projekt med anknytning till vind- och solenergi, eller energi från biomassa. Under sommaren 2015 satte Eneco den nya vindparken Laarakkerdijk i södra Nederländerna i produktion.

Kunskap om övervakningssystem och datainsamling ger Eneco Wind bästa möjliga utrymme för väl underbyggda val gällande olika typer av underhåll. Som ett resultat av detta kan Eneco optimera driften av sina vindparker, både ekonomiskt och tekniskt, säger Casper Berents, projektledare på Eneco Wind i ett pressmeddelande.

Eneco har stor erfarenhet av den portabla versionen av onlinesystemet Intellinova Compact från SPM. I andra vindparker har man framgångsrikt identifierat olika typer av skador i generatorer och huvudlager med hjälp av stötpulsteknologin SPM HD. Eneco har god kunskap om de utmaningar som är förknippade med övervakning av lågvarvsapplikationer och för den nya vindkraftparken har man beslutat att inte att köpa in system för konditionsövervakning från OEM-leverantörer.