Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 25 2017
Senaste Nytt

Höjdare på Underhållsmässan

Fredrik Nilsson, ProAccess. Foto: Conventus
Fredrik Nilsson, ProAccess. Foto: Conventus
Arbete på hög höjd
Arbete på hög höjd
Publicerad av
Peter Höök - 09 mar 2016

ProAccess är bokstavligt talat en av höjdarna på Underhållsmässan. ProAccess sysslar nämligen med höghöjdsarbete i kombination med industriellt underhåll. Företaget är licensierat enligt amerikanska SPRAT som garanterar att man följer de hårda säkerhetsregler som kommer med licensieringen.

– Det är inte bara vi som är licensierade. Alla våra medarbetare är licensierade och auktoriserade inom sina respektive yrkesområden. Det gäller industrielektriker, målare, betongtekniker och plåtslagare. Vi håller hårt på att alla som jobbar med oss har rätt behörigheter för att göra industriellt underhåll på hög höjd, säger Fredrik Nilsson, marknadschef och vice vd i ProAccess.

Företaget har ett utbildningscenter i Uddevalla där man utbildar olika hantverkskategorier i reparbete.

– Det är dels yrkesmän inom olika kategorier som vi vill knyta till vår verksamhet men också de som vill lägga kompetensen reparbete till sin yrkeskompetens, berättar Fredrik Nilsson.

Reparbete är ett billigt alternativ för industriellt underhåll som annars skulle kräva omfattande ställningsbyggande och är i vissa fall det enda alternativet där det helt enkelt inte går att bygga ställningar.

Av Peter Höök