Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 23 2017
Senaste Nytt

Flexibelt är framtiden

Daniel Stenmark Eriksson, Sema-Tec
Daniel Stenmark Eriksson, Sema-Tec
Publicerad av
Peter Höök - 10 mar 2016

– Med våra produkter låser man inte fast sig när det gäller tillståndskontrollen. Våra system är maximalt flexibla och givarna kan enkelt flyttas dit där dom behövs, säger Daniel Stenmark Eriksson på företaget SEMA-TEC.

För vad är vitsen med givare för tillståndsövervakning på ställen där man inte har problem? Systemet med flyttbara givare är framtiden menar Daniel Stenmark Eriksson.

En industri som får problem kan kalla på en tekniker som på några minuter placerar ut givare på aktuella maskiner. Därefter kan man, online eller via trådlöst nätverk avläsa inte bara vibrationer utan även temperatur, uppriktning, elproblem med mera, information som givarna, vilka arbetar i tre dimensioner, producerar.

– Systemet indikerar inte bara funktionsfel, det berättar också i klartext vad felindikationen beror på. Man behöver inte vara mättekniker för att förstå mätresultaten. Är det fel på ett lager så kommer det ett meddelande i klartext, inte massa diagram och kurvor som måste tolkas av en expert, säger Daniel Stenmark Eriksson.