Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 23 2017
Senaste Nytt

SKF levererar system för tillståndskontroll till Iggesunds Bruk

Foto: Holmen
Foto: Holmen
Publicerad av
Peter Höök - 14 mar 2016

SKF har levererat utrustning för vibrationsmätning online till Iggesunds bruk som är en del i Holmenkoncernen. Den nya investeringen, som är SKFs standardsystem för vibrations mätning online, övervakar kritisk processutrustning på en massalinje.

Det är en utmaning att identifiera de svaga signaler som kommer från ett långsamt roterande lager jämfört med ett snabbt roterande lager där snabba repetitioner gör det lättare att fånga upp obalanser, säger Petra Öberg Gustafsson försäljningschef för SKF i Sverige i en pressrelease.

Iggesunds bruk tillverkar högkvalitativt homogen blekt kartongpapper av kemisk massa som används för grafiska produkter och förpackningar av hög kvalitet för produkter som exempelvis parfym och choklad.

Stannar till exempel en tvättpress eller kokarutmatare, stannar också resten av processen. Det är viktigt att vi tidigt upptäcker och åtgärdar eventuella avvikelser. Vi behöver därför ett tryggt och robust system som vi kan lita på, säger Lars Bryngelsson sektionschef Underhåll Cellulosa på Iggesunds bruk i pressreleasen.

Vid långsamt roterande utrustning med varierande varvtal är det svårare att fastställa eventuella fel. SKF har utvecklat hård och mjukvara för vibrationsmätning och tillståndskontroll i decennier. Standardsystemet IMx-s, som kan följa ett oregelbundet varvtal under mätningen, lämpar sig därför väl även för mer krävande långsamtgående utrustning.