Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 23 2017
Senaste Nytt

Imtech byter namn till Assemblin

Foto: Imtech
Foto: Imtech
Publicerad av
Peter Höök - 15 mar 2016

I april byter Imtech namn. Med nya ägare och det nya varumärket Assemblin markerar bolaget att man tar nästa steg i utvecklingen. Namnet Assemblin är en sammansättning av Assembly och Installation. Assembly har flera betydelser. Dels montera samman, dels också en samling av människor. Assemblin tydliggör vår styrka som en komplett installations- och servicepartner och representerar bolaget och våra mer än 5 000 professionella medarbetare i Sverige, Norge och Finland bättre.

Processen med att byta namn och omprofilera Imtech till Assemblin påbörjades med en varumärkesundersökning hos kunder, potentiella kunder och medarbetare i alla tre länder hösten 2015. Efter utveckling av varumärkesplattform inleddes arbetet med omprofilering av Imtech vid årsskiftet och kommer praktiskt att genomföras i april.

– I detta skede är det viktigt att lyfta fram våra medarbetare som är den avgörande skillnaden, grunden till vår framgång och därmed vårt verkliga varumärke. Vårt nya namn och logotype är bara symboler för vad vi genom våra medarbetare står för. Att genomföra processen med omprofilering i omgångar innebär att vi kunnat ge våra kunder och medarbetare en övergångsperiod där de nu fått chansen att lära känna och ta in det nya namnet. I april tar vi på vår helt nya kostym genom att omprofilera allt i hela bolaget. Kontor, bilar, kläder, webb, brevmallar, med mera, säger Thomas Rebermark, Informations- och Marknadschef Imtech Nordic i ett pressmeddelande.

– Vår vision är att vara det ledande nordiska installations- och serviceföretaget och våra kunders förstahandsval genom att vi levererar de mest effektiva lösningarna utformade av branschens bästa medarbetare. Med goda marknadsförutsättningar kan vi med glädje konstatera att vi har de medarbetare och den verktygslåda som behövs för att ta den positionen. Nu med ett namn som bättre representerar oss, säger Mats Jönsson, VD och koncernchef Imtech Nordic i pressmeddelandet.