Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 25 2017
Senaste Nytt

Framtidens automation i fokus

Foto: ABB
Foto: ABB
Publicerad av
Peter Höök - 16 mar 2016

Flera premiärvisningar står på agendan när ABB ställer ut på Elmia Automation.

– Vi ser mycket fram emot årets mässa. Att dessutom en ny hall med verktygsmaskiner har tillkommit ser vi som väldigt positivt. Mässan är en viktig arena för företag inom tillverkande industri och en viktig mötesplats för att Svensk industri ska kunna fortsätta vara konkurrenskraftig och hänga med i utvecklingen mot framtidens produktion, säger Joakim Rosenqvist, försäljningschef inom ABB-enheten Robotics i ett pressmeddelande.

Exempel på nyheter i montern är ABBs största robot någonsin, IRB 8700, som är konstruerad för tunga lyft såsom hela bilkarosser, stenplattor och gjutgods. Cellen kommer även demonstrera SafeMove, en programvarubaserad säkerhetslösning som gör det möjligt att ta bort de traditionella staketen runt en robotcell. För första gången visas ABBs nya Scara-robot, IRB 910SC. En liten kompakt och mycket snabb robot som är utveckald för att kunna arbeta i trånga utrymmen. En ytterligare premiär på mässan är ett Spotpack inriktat mot punktsvets.

Framtidens underhåll går alltmer mot individanpassade lösningar. Som en led mot mer individanpassat underhåll visar ABB bland annat My ABB Portal, en webbportal med enkel tillgång till information för alla som har installerat ABB-produkter. Manualer, reservdelar, livscykelstatus för enskild produkt, servicerapporter och mycket mer. Med servicekontor över hela Sverige finns ABB alltid nära vid behov av service och support.