Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 23 2017
Senaste Nytt

SKF förlänger globalt avtal med Valmet

Foto: SKF
Foto: SKF
Publicerad av
Peter Höök - 18 mar 2016

SKF har undertecknat ett avtal som utökar sitt långsiktiga samarbete med Valmet. SKF ska leverera lager, enheter och smörjsystem till Valmet, den globala leverantören av teknik, automation och tjänster för massa-, pappers- och energiindustrin.

– Vårt samarbete med Valmet sträcker sig över 60 år. Vi stöder Valmets ambitioner att maximera effektiviteten av deras investeringar i teknologisk utveckling genom att jobba med deras ’design-to-cost’ process i vår egen produktutveckling. Vår globala närvaro, med tillverkning-, forskning- och utvecklingsenheter i Finland, Sverige och Kina ger den lokala kunskap och de korta ledtider som Valmet kräver. Genom att tillämpa vår kunskap kring den roterande axeln kan slutanvändarna utnyttja sina maskiners kapacitet maximalt, säger Erik Nelander, President, Industrial Sales i ett pressmeddelande.

SKFs skräddarsydda lösningar för lager och enheter har utvecklats med fokus på att sänka utvecklings- och tillverkningskostnaderna för Valmet samt sänka driftskostnaderna för maskinägare och operatörer. SKFs patenterade cirkulerande oljesystem ger precis smörjning och minskar samtidigt den mängd cirkulerande olja som behövs. Detta sänker kostnaderna och minskar miljöpåverkan.