Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 30 2017
Senaste Nytt

Umeå kommun planerar gatuarbeten för 215 miljoner kronor under 2016

Karta: Umeå kommun
Karta: Umeå kommun
Publicerad av
Peter Höök - 21 mar 2016

Ett antal gator ska färdigställas, bland annat på Ersboda, i Ersforsen, gatorna kring badhuset Navet samt Förrådsvägen. Nygatan ska också göras klar, bland annat ska flera cykelparkeringar med skärmtak få plats.

Arbeten som kommer att starta är bland annat Rådhustorget och Lundabron - en ny bro mellan Lundåkern och Bölesholmarna samt Rådhusesplanaden – delen mellan Skolgatan och Nygatan på den östra sidan, Vårbruksvägen, Smärgelgatan och nästa etapp av Förrådsvägen ska också påbörjas.

Förutom den nya Lundabron fortsätter kommunen sin satsning på bland annat upprustningen av tjälskadade gång- och cykelvägar. Det blir också en del om- och nybyggnad av gång- och cykelvägar t ex på Mariehem. Gång - och cykelvägen mellan Ålidhem och Universitetet ska breddas.

– Vår målsättning är ju att fler ska gå och åka cykel eller välja att åka med kollektivtrafiken. Men en sådan här stor satsning på gång- och cykelnätet har nog Umeå kommun aldrig gjort tidigare, säger Lena Karlsson Engman, tekniska nämndens ordförande i ett pressmeddealnde.