Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 30 2017
Senaste Nytt

Svevia sköter vägarna i Överkalix

Foto: Svevia
Foto: Svevia
Publicerad av
Peter Höök - 23 mar 2016

Trafikverket fortsätter sitt samarbete med Svevia som entreprenör för vinter och sommarunderhåll av de statliga vägarna inom Överkalix driftområde. Driftområde Överkalix omfattar totalt 904 kilometer varav ungefär hälften är grusvägar.

– Området är strategiskt viktigt för oss i den östra delen av Norrbotten och gränsar till vårt driftområde i Pajala. Vi tycker marknaden här är intressant. En av framgångsfaktorerna är vårt goda samarbete med våra både svenska och finska leverantörer, säger Robert Nyhlén, Svevia i ett presmeddelande.

Svevia har uppdraget för vägunderhållet i Överkalix redan idag och får nu fortsatt förtroende att driva det i ytterligare fyra år, med möjlighet till två års förlängning. Vintertid omfattar uppdraget halkbekämpning och snöröjning. Sommartid består vägunderhållet bland annat av underhåll av grusvägar, skyltar, vägräcken, diken och röjning.

– Det är alltid en fördel att få behålla ett uppdrag som vi redan har. Resurserna är på plats och vi har fått en god kunskap om geografin och de utmaningar som finns i området. Genom att hela tiden utvärdera och följa upp vårt uppdrag kan vi i samarbete med Trafikverket hitta de bästa lösningarna för att göra vägarna i Överkalix så säkra och framkomliga som möjligt.