Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 23 2017
Senaste Nytt

Atlas Copcos pulveriserare uppdateras

Foto: Atlas Copco
Foto: Atlas Copco
Publicerad av
Peter Höök - 14 jan 2016

Atlas Copco uppdaterar sina pulveriserare i BP-serien med en ny design och teknisk lösning på slitelementen som gör maskinerna mer hållbara. De nya slitelementen innebär att pulveriserarna i BP-serien nu är ännu bättre rustade för det slitage de dagligen utsätts för och därmed utgör en ännu bättre investering för kunderna.

– Våra kunder eftersöker kontinuerligt slitagetåliga demoleringsprodukter och vi är glada att kunna erbjuda den här förbättringen på våra pulveriserare, säger Tomas Ulander, Business Line Manager för Construction Tools i ett pressmeddelande.

 

Slitelementen är gjorda av ett hårt keramiskt sammansatt material som heter Vautid, vilket skapar en slitagetålig yta som är extremt resistent mot den nötning som annars är vanlig på pulveriserare. Materialet innehåller kromkarbid och har dessutom god tålighet mot stötar, och kan användas i applikationer med temperaturer upp till 350 grader Celsius.

– Med det nya materialet får våra kunder ytterst slitstarka pulveriserare som håller för användning under längre tid, vilket innebär en lägre totalkostnad för ägandeskap och gör dem till en riktigt bra investering, förklarar Tomas Ulander.