Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 25 2017
Senaste Nytt

Nytt fallskydd från Honeywell

Foto: Honeywell
Foto: Honeywell
Publicerad av
Peter Höök - 15 jan 2016

Honeywell har lanserat en innovativ serie glidlås med styrning som effektivt skyddar mot farliga fall bakåt och ökar komforten vid arbete från stegar och skenor från Söll GlideLoc. Nya glidlåset Söll BodyControl passar perfekt för arbete inom telekommunikation, underhåll och övrig industri. Den uppfyller EU-standarden SS-EN 353-1:2014 för personlig fallskyddsutrustning.

Montörer vill ha maximal säkerhet när de klättrar på stegar och skenor utan att behöva kompromissa med komforten. De nya glidlåsen Söll BodyControl är de enda styrda glidlåsen på marknaden som garanterar ett snabbt stopp och samtidigt erbjuder möjlighet för olika slags klättring, antingen nära stegen eller bakåtlutad, säger Konrad Soergel på Honeywell Industrial Safety i ett pressmeddelande.

Tack vare den innovativa konstruktionen garanterar Söll BodyControl ett effektivt stopp både vid fall bakåt och upp och ned. Den förhindrar att medarbetare som faller stoppas och förebygger därmed de allvarliga personskador som kan bli följden av ett fall.