Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 25 2017
Senaste Nytt

Dewalt uppdaterar sin kolborstfria 18V XR-serie

Foto: Dewalt
Foto: Dewalt
Publicerad av
Peter Höök - 20 jan 2016

Nu uppdaterar Dewalt sin kolborstfria 18V XR-serie med en skruvdragare, en slagborrmaskin och en slagskruvdragare. Generation 2 av den kolborstfria verktygsserien XR är här och erbjuder efterlängtade egenskaper. En studie som Dewalt låtit göra visar att byggföretag och hantverkare efterfrågar mer kraftfulla, hållbara verktyg som är smidigare att hantera.

Svaret på detta och först ut är tre nya modellerna avskruvdragare,slagborrmaskin och slagskruvdragare. Specifika produktfördelar med Generation 2 är: Kraftfullare kolborstfri motor som ger högre hastighet och större kraft i en mängd olika applikationer, kompaktare form, lättare i vikt och med minskad verktygslängd med upp till 7 millimeter vilket ger bättre ergonomi för användaren och gör det lättare att komma åt i små och krångliga utrymmen, samt starkare inbyggd LED-belysning med fokuslins på skruvdragare och slagborrmaskin. Ny vinklad ljuskälla ger mindre skugga runt arbetsområdet, dessutom tre ljuslägen där det högsta ger hela 60 lumen med hela 20 minuters fördröjning och fungerar då som en perfekt arbetsbelysning.

De tre nya modellerna finns både med batteri och som nakna produkter och är kompatibla med Dewalt XR batterier för 18 volt, 2.0 och 5.0A ampereyimmar och Bluetooth. Produkterna med Bluetooth batterier kan kopplas till gratisappen Dewalt Tool Connect.