Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 23 2017
Senaste Nytt

Batteridriven vinkelslip med kolborstfri motor

Foto: Hitachi
Foto: Hitachi
Publicerad av
Peter Höök - 19 feb 2016

Hitachi lanserar en stark och mobil vinkelslip som är välbalanserad och med hög kapacitet. En kompakt maskinkropp med en greppomkrets på 152 mm och låg bygghöjd ger optimal tillgänglighet vid kapning och slipning. Konstruktionen är skyddad mot damm och vattenstänk och utbytbart microfilter ger ytterligare skydd mot dammpartiklar.

Vinkelslipen är utrustad med mjukstart, återstartsskydd och säkerhetsfunktion för ”kick-back” som säkerställer en tryggare hantering. Med automatisk hastighetsreglering regleras varvtalet i förhållande till arbetsbelastningen och ljudnivån reduceras. Den kolborstfria motorn tillsammans med 5,0Ah batteri och Auto mode medverkar till hög prestanda med reducerad energiåtgång vilket i sin tur ger lång gångtid mellan laddningarna.

Vinkelslipen har justerbart varvtal i sex steg mellan 4 700 och 9 000 varv per minut. för materialanpassat arbete och snabbt arbetsförlopp och klarar 30 mm kapdjup i betong. Andra egenskaper är justerbart sprängskydd, sidohandtag som kan placeras i två olika positioner, batteriindikator med information om batterinivå samt överbelastningsskydd.