Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 30 2017
Senaste Nytt

Ny ventilserie från Aventics

Publicerad av
Peter Höök - 24 feb 2016

Aventics nya ventilserie, AV, Advanced Valve, har en ultrakompakt design tack vare ett diagonalt arrangemang av spolar vid uppbyggnaden av ventilerna. Genom att samtidigt optimera till- och frånluftskanaler har det resulterat i en 40 procentig flödesökning jämfört med andra ventilramper i samma storlek.

Nu har AV-serien utökats med ytterligare en ny funktion, en E/P omvandlare, som kan monteras direkt på samma enhet som ventiler, ingångar och utgångar. AV-EP monteras antingen på en basplatta i en ramp, som kontrollerar trycket i en zon bestående av flera ventiler, eller på en basplatta som endast kontrollerar ett utgångstryck.

Användningsområdena är många för en E/P omvandlare. De kan hjälpa till att sänka energikostnaderna genom att endast tillåta det tryck som applikationen kräver istället för ett konstant tryck. De kan också användas vid positionering av luftcylindrar genom att kontrollera trycket i varje enskild kammare och genom återkopplingen få full kontroll på rörelsen, säger Björn Lindberg, teknisk chef på Aventics i ett pressmeddelande.