Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 23 2017
Senaste Nytt

Ebm-papst presenterar innovation för ventilation och värme

Foto: Ebm-papst
Foto: Ebm-papst
Publicerad av
Peter Höök - 29 feb 2016

Expansionen av AxiCool, en serie axialfläktar är utvecklade för krävande kylapplikationer. De nya storlekarna 500, 630 och 800 millimeter är konstruerade för förångare och luftkylare för kommersiell och industriell kylning. Den smarta ”plug & play” lösningen erbjuder många fördelar och den integrerade kombinationen av diffusor och luftriktare ökar effektiviteten med 30 procent vilket medför ökad luftprestanda med upp till 12 procent och en minskning av ljudnivån med upp till 3 decibel.

Ebm-papst presenterar också nästa generationen av energisparande EC-motorer för användning i bland annat kyldiskar. Den kompakta motorn kombinerar de välkända egenskaperna hos sin föregångare iQ-motorn med en ny design både in- och utvändigt. NiQ är både effektivare och framför allt mer ekonomisk. Motorn har optimerats baserat på de typiskt låga hastigheterna för applikationerna 800 till 2000 varv per minut och aluminiumhuset har ersatts med plast, vilket gör godkännande möjligt för områden med indirekt kontakt med livsmedel, såsom i öppna grönsakskylar.

En annan nyhet är den enkelsugande radialfläkten G3G 315. För första gången är det möjligt att med en enda kompakt fläkt exempelvis kunna värma upp höghus eller hela bostadsområden. Detta gör det möjligt att decentralisera värmelösningar och minimera byggkostnader och värmeförluster. I kombination med ebm-papsts Greentech EC-teknik skapas enorma besparingsmöjligheter.