Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 23 2017
Senaste Nytt

Sensorarmatur med intelligent låssystem från Mettler Toledo

Foto: Mettler Toledo
Foto: Mettler Toledo
Publicerad av
Peter Höök - 01 mar 2016

Hög säkerhet för personal, utrustning och miljö är högsta prioritet i krävande industriella miljöer. Inline-sensorer kan vara säkerhetsmässigt svaga punkter i produktionssystem, och innebära risk för läckage av processmedier. Mettler Toledo har utvecklat InTrac 781 och 784 – två utdragbara armaturer som klarar tuffa processförhållanden. Enheterna kombinerar robust design med mångsidighet och enkel användning, för att uppfylla behoven i kemi- och petrokemiindustrin, pappers- och massaindustrin eller andra tuffa applikationer.

Ett intelligent låssystem ger en säker funktion. Armaturens mediaberörda del kan endast föras in i processen om en sensor är monterad. Låssystemet säkerställer att elektroden kan tas ut endast när "insticksdelen" är helt utdragen. På så sätt förhindras att någon kan ta ut sensorn när den är monterad i mätpunkten.

Armaturerna gör det möjligt att utföra byte och underhåll av sensorerna utan att avbryta processen. Armaturen i rostfritt stål kan användas för att sätta in eller ta bort sensorer vid tryck upp till 16 bar, utan att säkerheten äventyras.