Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 30 2017
Senaste Nytt

Ny kulbussning från SKF

Foto: SKF
Foto: SKF
Publicerad av
Peter Höök - 04 mar 2016

Genom att optimera den inre geometrin i lagret, har SKFs utvecklare lyckats öka lastkapaciteten med upp till 15 procent jämfört med föregående generation. Det ger en förlängd livslängd med upp till 50 procent, beroende på storlek och driftförhållande. En robust hållarkonstruktion bestående av färre komponenter än tidigare säkerställer hög tillförlitlighet. Den nya konstruktionen, nyutvecklad platta för löpbanan och ny design på kulrecirkulationen är förbättrade egenskaper som ger smidigare drift och minskade bullernivåer.

Produkten är resultatet av en vidareutveckling av LBC lagret med förbättrade funktioner såsom högre belastningskapacitet, längre livslängd, tyst drift och minskad friktion. D-serien är utbytbar med sin föregångare LBC samt alla relevanta konkurrerande produkter, vilket innebär att komponenter kan bytas ut snabbt och enkelt.

Den nya kulbussningen har många användningsområden som till exempel inom automation för tillverkningsindustri, plock- och placeringsmaskiner, materialhanteringsutrustning, gym utrustning, tåg- och spårvagnsdörrar. Dessutom kan lagret användas inom medicinsk utrustning eller livsmedelstillverkning.