Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, maj, 30 2017
Senaste Nytt

TDL-portfölj ger bättre processkontroll och lägre underhållskostnader

Foto: Mettler Toledo
Foto: Mettler Toledo
Publicerad av
Peter Höök - 16 mar 2016

Störnings- och avbrottsfri teknik i Mettler Toledos uppdaterade TDL-portfölj ger bättre processkontroll och lägre underhållskostnader. Mettler Toledos portfölj av TDL-sensorer, tunable diode laser, utökas med fyra nya enheter.

TDL-tekniken ger tillförlitlig gasanalys och minimalt underhållsbehov i kemiska och petrokemiska processer. TDL – en kontaktfri mätteknik utan rörliga delar – är ofta mer tillförlitlig och processtolerant än teknik där det krävs provextraktion och provkonditionering. Kortfattat kan TDL beskrivas som en laserstråle, justerad för den gas som ska mätas. Laserljuset får passera genom en lins till en mottagare. En analys av laserljuset vid mottagaren ger information om gasens sammansättning.

GPro 500 har tidigare funnits i varianter för mätning av O2, CO och fukt. Nu har serien utökats med modeller för mätning av O2 och temperatur, CO procent, CO2 procent samt en kombinerad variant för CO2 procent och CO procent, vilket ger en komplett produktportfölj för många raffineringsprocesser.

För processer där det krävs noggrann extraktiv mätning av små koncentrationer har Mettler Toledo utvecklat en anpassningscell som ger 10 meters effektiv optisk längd och 10 gånger högre mätupplösning.