Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, jun, 29 2017
Senaste Nytt

Coor tar utökat avtal med Akelius

Publicerad av
Peter Höök - 25 jan 2017

Det nya avtalet är treårigt och innebär att Coor ska leverera fastighetsteknisk drift och förvaltning, utemiljötjänster och lokalvård till deras svenska fastighetsbestånd.

Akelius är Sveriges största marknadsnoterade fastighetsbolag, med ett fastighetsbestånd koncentrerat till Storstockholm, Malmö, Lund, Helsingborg och Göteborg. Akelius fastigheter utgörs i första hand av bostadshus med hyresrätter. Samarbetet innebär att ett tjugotal personer hos Akelius i Malmö kommer att erbjudas anställning på Coor. Därutöver kommer Coor att rekrytera ett flertal personer för uppdraget.

– Vi är mycket stolta över det förnyade och utökade förtroende från Akelius. Vår förmåga att vara lyhörd för Akelius önskemål i kombination med att vi kan leverera rätt service till Akelius hyresgäster med egen personal har varit avgörande för att vinna Akelius förtroende i denna affär, säger AnnaCarin Grandin, vd på Coor i Sverige.

Entreprenaden omfattar i huvudsak att utföra reparationer i lägenheter, utemiljö inklusive snö- och halkbekämpning samt lokalvård av allmänna utrymmen. Att utföra arbeten i hemmet hos Akelius hyresgäster är väldigt speciellt och kräver en speciell känsla för service. En viktig del i leveransen är därför att arbeta i enlighet med Akelius framgångsrika koncept "First Class Services".