Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, aug, 22 2017
Senaste Nytt

ABB visar upp IoT-läsningar på Hannovermässan

Applikationer för industri 4.0

Publicerad av
Peter Höök - 24 apr 2017

ABB presenterar sin branschledande portfölj med digitala lösningar, ABB Ability, vid årets Hannovermässa 24–28 april, och anknyter till mässans slogan ”Integrated Industry – creating value”. Portföljen ABB Ability består av fler än 180 digitala lösningar som använder Industrial Internet för att skapa digitalt uppkopplade enheter, system och tjänster som avsevärt ökar produktiviteten, halverar underhållskostnaderna och minskar energianvändningen med nästan en tredjedel i dagens digitala tidsålder.

Utbudet av digitala lösningar inom ABB Ability består av prestandahanteringslösningar för industrier som är beroende av anläggningar och system, styrsystem för processindustrier, fjärrövervakningstjänster för robotar, motorer och maskiner, styrlösningar för byggnader och offshoreplattformar samt laddinfrastruktur för elfordon. Ett antal av speciallösningarna fokuserar på kraftstyrning till datacenter.

Dessutom kommer ABB att presentera den senaste utvecklingen inom HVDC Light – den banbrytande tekniken företaget uppfann för 20 år sedan och som har gjort överföring av stora mängder elektricitet över ännu större avstånd ekonomiskt och tekniskt möjlig. Idag är ABB:s division Power Grids den givna partnern för nationella och regionala elnät i hela världen när man ska bygga eller uppgradera sin kraftinfrastruktur.