Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, aug, 22 2017
Senaste Nytt

Leybold förenklar underhåll med hjälp av Augmented Reality

Foto: Leybold
Foto: Leybold
Publicerad av
Peter Höök - 25 apr 2017

Leybold GmbH, ett tyskt företag inom Atlas Copco Group, är först på marknaden för vakuumpumpar med att testa de olika applikationsmöjligheterna som Augmented Reality ger. Leybold planerar att utöka skalbara AR-appar till produktområden som utbildning, reparation och underhåll.

Sedan år 2016 har Leybold använt fördelarna med Augmented Reality för pumpsystemet Dryvac. De positiva erfarenheterna från AR har lett Leybold till att utvidga Augmented Reality till andra områden.

Leybold ser den största potentialen för optimering inom kärnområdena utbildning och service. Tekniken kan användas överallt för användarsupport i serviceprocesser. Men det erbjuder också fördelar för att underlätta för lärande och utbildning.

De realistiska presentationsmöjligheterna för AR-applikationer på smartphones och surfplattor tydliga och lättbegripliga. Med Augmented Realityglasögon kan tekniker arbeta och träna utan att använda sig av riktiga pumper.

– Vi ser en stor potential för applikationer inom Augmented Reality, särskilt inom industriprocesser och den här digitala strategin är inte bara en stark marknadstendens utan möter också utmaningarna hos våra kunder och tekniker på området", säger Eckart Roettger , vd för Industrial Vacuum Service.

Istället för att ta instruktionerna från en handbok har lärlingar hela proceduren på objektet visulerat i displayen. Det kommer att ge stor inverkan på värdet och användningen av information, förklarar Eckart Roettger.